Professionelt tyveri

Der er desværre godt gang i cykeltyverierne rundt omkring i landet. Når det kommer til professionelle cykeltyve er det meget begrænset, hvad der er at gøre, hvis først cyklen er væk. Selv dyre låse kan åbnes med det rigtige værktøj. Hvis man skal tro de professionelle tyve er det faktisk kun de såkaldte metal-foldelåse, som prof-tyve ikke så let kan få op. Prøv at se, hvad en tidligere cykeltyv fortæller til Politiken.

Rådene fra den tidligere tyv lyder:

  • Sæt aldrig en dyr cykel på offentlig steder. Fælles cykelkældre i beboelsesejendomme er heller ingen hindring for en professionel tyv.
  • Brug en gammel cykel når du skal parkere på offentlige steder som f.eks. en station
  • Brug kun din nye/dyre cykel når du har mulighed for at stille den indendørs ved ankomst.
  • Invester i en rigtig god lås – metal-folde-låse eller lignende. Wirelåse og andre billigere låse kan fjernes på få sekunder af en prof tyv.
  • Hvis det er muligt, så lås din cykel fast til noget solidt, som f.eks. en lygtepæl. Sørg for at genstanden, du låser cyklen fast til, er solid. Ofte vælger tyven at save/klippe gelænderet eller cykelstativet over, hvis det er lettere end at fjerne selve låsen.
  • Din cykel er mindre attraktiv hvis den er slidt eller rusten. Hvis du maler din cykel i en (grim) farve kan du opnå en lignende effekt.

Det er desuden en god idé at låse hele cyklen fast ved parkering, så du undgår, at enkelte dele bliver stjålet.

Det er også en god idé at tage et billede af din cykel og notere dit stelnummer. Hvis cyklen bliver stjålet får du brug for stelnummeret samt det låsebevis du fik med, da du købte cyklens (forsikringsgodkendte) lås, når du skal anmelde tyveriet til Politi og forsikringsselskab. Se liste over forsikringsgodkendte cykellåse her.

Tilbage til ‘Få din cykel tilbage’

DETTE SITE ER SPONSORERET AF:

logomedtagline

Besøg Deeple på Facebook:

fb

Skriv en kommentar